Anmäl dig till Stockholm Makerfaire 9-10 maj 2015!

Den 9-10 maj är det dags för 2015 års upplaga av Stockholm Makerfaire. Till Stockholm Makerfaire är du välkommen att visa upp dina projekt och/eller arrangera interaktiva aktiviteter på Maker-tema.

För att anmäla intresse går du in på den här länken!

Här nedan kan du se en film från förra årets Stockholm Makerfaire, som Stockholm Makerspace var partner till. Där träffade vi även på många representanter från Maker-initativ runtom i Sverige, vilka vi hoppas se igen i maj i år!

 

För mer bilder från Stockholm Makerfaire 2014, läs på Stockholm Makerspace blogg:

Häng med till Stockholm Makerfaire 2014

Stockholm_Makerfaire

Berätta om ditt Makerspace eller Maker-initiativ!

Känner du tilll ett Makerspace eller Maker-initativ som inte finns med här på Makers of Sweden?

För att samla in information om kända Makerspace och Maker-initativ skapade vi detta FORMULÄR i Google Docs – Informera om ditt Makerspace / Makerinintativ, klicka på länken och fyll i information om det Makerspace eller initativ du vill berätta om så fyller vi på informationen på hemsidan allt eftersom.

Tack för att du hjälper oss samla in information som gör det lättare för allmänheten att hitta till sitt närmsta Makerspace!

/Stockholm Makerspace genom Filippa Malmegard och Erik Cederberg

 

Välkommen till ”Makers of Sweden”

Välkommen till ”Makers of Sweden”! Här på ”Makers of Sweden”-bloggen är förhoppningen att du i framtiden ska kunna läsa inlägg från Makers och Makerspace runtom i Sverige, för att verkligen inse den dynamiska mångfalden och energin i Maker-Sverige.

 

Vad vill vi med Makers of Sweden?

  • Genom Makers of Sweden hoppas vi, på ett levande sätt, berätta för allmänheten om Makerkultur, och hur den yttrar sig i Sverige. Vi hoppas även att nyfikna individer ska kunna hitta information om sitt närmaste Makerspace, och kanske bli inspirerad att engagera dig i ett.
  • Genom Makers of Sweden, vill vi även skapa en stödjande hub för alla som engagerar sig Maker-rörelsen i Sverige. Genom att synliggöra och digitalt knyta samman intiativen vill vi möjliggöra att vi lättare kan dela kunskap, idéer och verktyg för att lära av varandras erfarenheter och gemensamt bygga ett välmående, kreativt Maker-Sverige.
  • Slutligen hoppas vi även att ”Makers of Sweden” ska kunna illustrera initativkraften och potentialen i Maker-Sverige. Vi är nämligen övertygade om att Maker-kultur inte bara stärker individer, platser och städer utan även bidrar till Sveriges innovationskraft, något vi gärna vill utforska vidare och illustrera med exempel på entreprenörskap och innovationer som fötts på Makerspaces runtom i Sverige.

/Stockholm Makerspace (genom Filippa Malmegard och Erik Cederberg)