Riksmöte 2021 Den 11 december

Styrelsen för Makers of Sweden kallar härmed till riksmöte den 11e december 2021. Värd för årets möte är den nystartade föreningen Makers of Västerås (http://makersvasteras.se/).

Exakt schema för dagen kommer vi att återkomma med, men vi siktar på att starta själva riksmötet vid 13:00 och det kommer även finnas möjlighet att delta digitalt för de som inte har möjlighet att resa till Västerås.

Till riksmötet har varje medlemsorganisation rätt att utse upp till tre ombud  som har rösträtt på riksmötet. Men ni får naturligtvis vara fler personer som deltar på mötet. Anmäl gärna era ombud genom att svara på det utskick ni fått i er mail.

Ni har även möjlighet att skicka in motioner till riksmötet. De ska vara oss tillhanda senast 4 veckor innan riksmötet (det vill säga senast 13e november). Förslag som inkommer efter den 13e november kan tas upp på mötet under övriga frågor.

Vill du söka styrelsen för Makers of Sweden 2022, eller nominera någon du känner, kontakta gärna valberedningen på linus@kalmarmakerspace.se

Riksmöte den 12 december

Dags för ett riksmöte i Makers of Sweden, den 12e december 2020 kl 12:00.

Formell värd för mötet är Sundsvall Makers (http://sundsvallmakers.se/), men med tanke på rådande pandemi kommer mötet ske digitalt i år, Exakt hur det kommer gå till kommer vi återkomma till så håll koll på denna sidan då den kommer uppdateras allt eftersom bitarna faller på plats.

Till riksmötet har varje medlemsorganisation rätt att utse upp till tre ombud  som har rösträtt på riksmötet. Men ni får naturligtvis vara fler personer som deltar på mötet. Anmäl gärna era ombud genom mail till ordförande i Makers of Sweden.

Ni har även möjlighet att skicka in motioner till riksmötet. De ska vara oss tillhanda senast 4 veckor innan riksmötet (det vill säga senast 14e november). Förslag som inkommer efter den 14e november kan tas upp på mötet under övriga frågor. Enklast är att skicka motioner på vändande post till den här adressen.

Vill du söka styrelsen för Makers of Sweden 2021, eller nominera någon du känner, kontakta gärna valberedningen.

Vi kan även nämna att ledare från Sundsvall Makers kommer hålla ett litet föredrag om vår GeekGirl verksamhet, spana in denna film för att få en introduktion.

Riksmöte den 7-8 december i Linköping

Välkomna till Makers of Swedens riksmöte på lördag och söndag den 7-8 december 2019 i Linköping. Dags att träffas och planera för hur vi kan jobba för att underlätta kreativt skapande i Sverige och att driva sitt makerspace!

Årets riksmöte huseras hos MakersLink och kan man inte komma så går det bra att delta i själva årsmötet online via strömmad video med röstning via chatt.

Vill du ha mer information kan du kontakta info@makerslink.se

Anmälan

Anmäl ditt deltagande här

Schema för Lördag 7/12

 

11:00 – 11:30 Välkommen, lunchbeställning och rundvandring i Makerspace linköping

11:30 – 12:00 Nation of Makers, inspirationsföreläsning, Erik Cederberg

12:00 – 13:00 Lunch

13:00 – 16:00 Riksmöte (årsmötesformalia, styrelseval, ekonomi etc) följt av öppen diskussion. 

16:00 – 18:00 Speedmaking (skapa tillsammans) + mikro-maker-faire (visa saker du skapat)

18:00 –  Äta hämtmat

“senare” – Maker-öl (någonstans)

 

Schema för Söndag 8/12

9:00 -10:00 Makerfrukost: “Show & tell”, mikroföreläsningar samtidigt med frukost

 •  Extreme bike makeover – omvänd cykel – Erik Håkansson Kjellman
 • Upptäck robottävlingar för alla åldrar – Fredrik Löfgren

 • Fler mikroföreläsningar aviseras på plats

 

10:00 – 11:00 Parallella workshops, del 1

 • Produktutveckling med CAD, Nybörjarintroduktion – Kristofer Skyttner
 • ICEBreaker Open Hardware FPGA – Mattias Wingstedt
 • Läder & knopar – Eric Hampusgård
 • CNC intro for beginners with x-carve (English) – Andreas Dassel

11:00 – 12:00 Parallella workshops, del 2

 • Intro till träverkstaden – Bo “Bobo” Taube Nicolin
 • Avancerad CAD & Geometri – Kristofer Skyttner
 • Nybörjarintroduktion till 3D-print – Junior Asante
 • Läder & knopar (repris) – Eric Hampusgård

12:00-13:00 Lunch och umgänge

13:00- Makerhäng + skapa maker-året 2020, + möjlighet för möten i intressegrupper

(avresa möjlig från 13 vid behov)

Showroom stängs ca 17:00 på söndagen. (MakersLink är kanske öppet längre)

Anmäl dig till Stockholm Makerfaire 9-10 maj 2015!

Den 9-10 maj är det dags för 2015 års upplaga av Stockholm Makerfaire. Till Stockholm Makerfaire är du välkommen att visa upp dina projekt och/eller arrangera interaktiva aktiviteter på Maker-tema.

För att anmäla intresse går du in på den här länken!

Här nedan kan du se en film från förra årets Stockholm Makerfaire, som Stockholm Makerspace var partner till. Där träffade vi även på många representanter från Maker-initativ runtom i Sverige, vilka vi hoppas se igen i maj i år!

 

För mer bilder från Stockholm Makerfaire 2014, läs på Stockholm Makerspace blogg:

Häng med till Stockholm Makerfaire 2014

Stockholm_Makerfaire

Berätta om ditt Makerspace eller Maker-initiativ!

Känner du tilll ett Makerspace eller Maker-initativ som inte finns med här på Makers of Sweden?

För att samla in information om kända Makerspace och Maker-initativ skapade vi detta FORMULÄR i Google Docs – Informera om ditt Makerspace / Makerinintativ, klicka på länken och fyll i information om det Makerspace eller initativ du vill berätta om så fyller vi på informationen på hemsidan allt eftersom.

Tack för att du hjälper oss samla in information som gör det lättare för allmänheten att hitta till sitt närmsta Makerspace!

/Stockholm Makerspace genom Filippa Malmegard och Erik Cederberg

 

Välkommen till ”Makers of Sweden”

Välkommen till ”Makers of Sweden”! Här på ”Makers of Sweden”-bloggen är förhoppningen att du i framtiden ska kunna läsa inlägg från Makers och Makerspace runtom i Sverige, för att verkligen inse den dynamiska mångfalden och energin i Maker-Sverige.

 

Vad vill vi med Makers of Sweden?

 • Genom Makers of Sweden hoppas vi, på ett levande sätt, berätta för allmänheten om Makerkultur, och hur den yttrar sig i Sverige. Vi hoppas även att nyfikna individer ska kunna hitta information om sitt närmaste Makerspace, och kanske bli inspirerad att engagera dig i ett.
 • Genom Makers of Sweden, vill vi även skapa en stödjande hub för alla som engagerar sig Maker-rörelsen i Sverige. Genom att synliggöra och digitalt knyta samman intiativen vill vi möjliggöra att vi lättare kan dela kunskap, idéer och verktyg för att lära av varandras erfarenheter och gemensamt bygga ett välmående, kreativt Maker-Sverige.
 • Slutligen hoppas vi även att ”Makers of Sweden” ska kunna illustrera initativkraften och potentialen i Maker-Sverige. Vi är nämligen övertygade om att Maker-kultur inte bara stärker individer, platser och städer utan även bidrar till Sveriges innovationskraft, något vi gärna vill utforska vidare och illustrera med exempel på entreprenörskap och innovationer som fötts på Makerspaces runtom i Sverige.

/Stockholm Makerspace (genom Filippa Malmegard och Erik Cederberg)