Välkommen till ”Makers of Sweden”

Välkommen till ”Makers of Sweden”! Här på ”Makers of Sweden”-bloggen är förhoppningen att du i framtiden ska kunna läsa inlägg från Makers och Makerspace runtom i Sverige, för att verkligen inse den dynamiska mångfalden och energin i Maker-Sverige.

 

Vad vill vi med Makers of Sweden?

 • Genom Makers of Sweden hoppas vi, på ett levande sätt, berätta för allmänheten om Makerkultur, och hur den yttrar sig i Sverige. Vi hoppas även att nyfikna individer ska kunna hitta information om sitt närmaste Makerspace, och kanske bli inspirerad att engagera dig i ett.
 • Genom Makers of Sweden, vill vi även skapa en stödjande hub för alla som engagerar sig Maker-rörelsen i Sverige. Genom att synliggöra och digitalt knyta samman intiativen vill vi möjliggöra att vi lättare kan dela kunskap, idéer och verktyg för att lära av varandras erfarenheter och gemensamt bygga ett välmående, kreativt Maker-Sverige.
 • Slutligen hoppas vi även att ”Makers of Sweden” ska kunna illustrera initativkraften och potentialen i Maker-Sverige. Vi är nämligen övertygade om att Maker-kultur inte bara stärker individer, platser och städer utan även bidrar till Sveriges innovationskraft, något vi gärna vill utforska vidare och illustrera med exempel på entreprenörskap och innovationer som fötts på Makerspaces runtom i Sverige.

/Stockholm Makerspace (genom Filippa Malmegard och Erik Cederberg)

Posted in Blogg.

5 Comments

 1. Hej,
  Mitt namn är Andreas Janson, och jag studerar Innovation och Industriell Management vid Göteborgs Universitet. Jag och tre klasskamrater planerar att skriva ett arbete om MakerSpaces, med frågeställningen ”What factors are critical for a MakerSpace in order for it to become a successful venture?”.

  Vi skulle jättegärna vilja genomföra en kort telefonintervju med någon inom er organisation, gärna någon som var delaktig vid skapandet av er MakerSpace. Vi är flexibla med tider för intervju, och ifall det passar er bättre kan ni svara på intervjufrågorna via mail. I vilket fall hade det varit otroligt snällt och betytt jättemycket för oss och vårt arbete.

  Med vänliga hälsningar,
  Andreas Janson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *