Styrelsen 2022

Detta är Styrelsen i Makers of Sweden 2022

Fredrik Löfgren (Ordförande MoS)

Var med och startade upp Makerspace i Linköping 2015 och sitter även som ordförande för den lokala föreningen i år. Har varit ordförande för riksförbundet senaste 2 åren och har som ambition att inventera vilka makerspaces vi har i Sverige nu, och vad de önskar få från oss som förbund. I övrigt driver jag flera företag som arbetar med olika buzzwords som AI, Metaversum, VR och robotik. Älskar att skapa saker som ingen upplevt tidigare, och att göra avancerad teknik lättillgänglig till allmänheten

Pelle Nilsson (Kassör)

Var med och startade upp Sundsvall Makerspace 2017 sitter fortfarande med i styrelsen där och fixar med de mesta där, i Makers of Sweden är jag kassör sedan 2020 har nog varit med i styrelsen sedan 2019 tror jag. I övrigt är jag uppväxt i en familj där datorer och elektronik å lite jordbruk alltid var närvarande  så lite ”maker” på olika sätt har man väl varit sedan man var liten på nått sätt, pillat med de mest olika saker.

Stefan Aurusell (Ledamot)

Från Makerspace Västra Mälardalen. Pensionerad elektronikingenjör från 50-talet. Yrkesmässigt ca ¼ konstruktion av mekatronik, 2/4 projekt och projektledning plus ¼ entreprenörs äventyr. Som pensionär har jag huvudsakligen pysslat med skrivande och föreningsliv samt byggt ett hus tillsammans med frugan. Har rest pinsamt mycket i arbetet och ser fram mot internationella maker-kontakter. Växte upp i en tid då alla orter hade mötesplatser för teknikintresserade. Blev mycket illa berörd när jag som pensionär upptäckte att dessa försvunnit och insåg att Svensken under 40 inte byter ungslampan själv! Makerspace och STEM-skolor är extremt viktiga om vi skall få till det teknikkunnande som framtiden kräver.

Dimitrij Aleshkov (Ledamot)

Från Helsingborg Makerspace, verksam i Helsingborg och Berlin. Älskar startups och galna ideer! Geocachare, Scoutledare, ledare i flera idrottsföreningar och far till 3 döttrar. Älskar att resa och lära känna nya platser och nya människor. Tycker att makerkultur har ännu mer potential för att hjälpa förbättra denna världen.

Jannike Lindbergh (Ledamot)

Var med och startade upp Skellefteå Makerspace, SkeMake, 2015 och har varit ordförande för föreningen sedan 2016. Var även med vid uppstarten av MoS och satt som ledamot i styrelsen första året och är nu tillbaka igen. Brinner för att få fler att upptäcka making och sin egen kreativitet, att kunna skapa själv. Är utbildad industridesigningenjör och gillar att skapa digitalt och fysiskt (när tiden finns mellan 3 barn, föreningar och jobb) och älskar maskiner och robotar. Började med 3d-printing, lite enkel elektronik och senaste maskintillskottet är en skärplotter. Jobbar till vardags som näringslivsutvecklare.

Andreas Axelsson (Ledamot)

 

Mattias Svedjevik (Ledamot)

Ledamot i Skellefteå Makerspace i en bunt år nu. Varit ledamot i Makers of Sweden nästan lika många år. Arbetat som webbutvecklare men gått över till Game Designer. Är väldigt kreativ på fritiden och ideér finns det gott om.

Johan Pettersson (Suppleant)

Från Sundsvall Makers. Johan var med och grundade den lokala makerföreningen i Sundsvall och har varit dess kassör sedan grundandet, 2017. Han har även varit suppleant i MoS sedan 2018. På dagtid är han en elektriker som han skolade om sig för och har nu jobbat som det sedan 2019. På fritiden så blir det inte mycket kreativt skapande för Johan utan mest ett tillgängliggörande för den lokala föreningens medlemmar så som programmering av webshop, medlemsregister samt statistik urtagning ur dessa och visst maskinellt underhåll.

Sophie Landwehr Sydow (Suppleant)

Från Stockholm Makerspace. Sophie är designforskare och doktorand inom människor- datorinteraktion och har de senaste åren forskat kring makerrörelsen. Hon har särskilt fokuserat på makers upplevelser, interaktion och deras samspel med material och maskiner. Sophie har erfarenhet av styrelsearbete och aktiviteter på makerspace, inom MoS och Makertjej.

Posted in Blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *